woensdag 17 augustus 2016

17 Augustus Lone Pine - Death Valley - Las Vegas

Dag 6

Deze dag begon goed met een lekker ontbijtje. Vandaag is het een reisdag door Death Valley naar Las Vegas. Normaal gesproken zou je daar een
dag voor uit kunnen trekken. Maar ik moest om 16 uur in Las Vegas zijn om tickets voor de show Ka van Cirque du Soleil op te halen bij MGM. 2 van de 4 tickets heb ik bij elkaar gespeeld met het spel MyVegas op Facebook. 
Voor Death Valley hebben we dus niet veel tijd.


We hebben de snelste route door Death Valley genomen, in 1994 waren Sjoerd en ik hier al eens. 42 graden is de hoogste temperatuur die we tijdens onze rit door Death Valley gezien hebben. Viel dus mee.


Na 15 uur kwamen we aan in Las Vegas en hebben de auto geparkeerd bij de self parking van MGM. Tegenwoordig moet je betalen voor het parkeren. Het 1e uur is grats, 1 tot 4 uur is 7 dollar en 24 uur is 10 dollar. Wij naar binnen voor de tickets voor Ka. We hebben zeer goede plaatsen, helemaal voor aan.




Je blijft je verwonderen van al die mensen hier in Vegas. Ik had tegen de kinderen gezegd dat ze in het casino gedeelte niet stil mochten staan. Youri bleef dan ook netjes rondjes lopen wanneer ik stil ging staan om te kijken waar ik heen moest. Wat immens groot is MGM toch.

Nadat we de kaartjes voor Ka hadden opgehaald nog even naar de Mlife balie voor een pasje op te halen wat gekoppeld is met het Myvegas spel. Ik heb namelijk nog meer gratis dingen bij elkaar gespeeld. Zoals, buffetten, overnachting bij New York New York, achtbaan dag pas voor Sanne en toegang tot Shark Reef.

De 1e nacht hier slapen we in de Golden Nugget, bij Freemont street en de 2e nacht in New York New York.



Nu op naar de Golden Nugget. Toen wij hier in 1994 waren was de Pyramide het laatste hotel op the Strip en waren ze de Stratosphere Tower nog aan  het bouwen. Ook konden we toen makkelijker over the strip rijden. Maar wat een drukte nu zeg. Ach heeft ook zijn charme maar geef mij de natuur maar.

Na het inchecken weer terug richting MGM en de auto parkeren, ik wilde gaan eten bij Outback Steakhouse. Ik heb hier over gelezen op het Alles Amerika Forum en vooral over de blooming onion. Dit restaurant heeft meerdere vestigingen maar dus ook 1 bijna naast MGM. We liepen nog even de M&M winkel binnen hebben natuurlijk M&M’s gekocht.









Heerlijk gegeten, Youri had de grootste biefstuk maar alles op. Nou ja de frietjes heeft hij laten liggen. Op de foto lijkt hij een beetje aangebrand maar dit was hij zeker niet. We hadden er een topping bij besteld maar niet gekregen. De ober gaf ons toen de drankjes gratis en Sanne kreeg nog een ijsje. Die had ook een kinder mennu genomen omdat ze niet zo'n honger had. Netjes geregeld. 



Daarna dan toch de show van Cirque Du Soleil, Ka. Wat een prachtige show, 2 uur lang maar voor ons gevoel duurde hij veel korter. Je kijkt je ogen uit. Echt een aanrader wanneer je in Las Vegas bent.

Het was ondertussen 23:30 uur en ik weet dat er ieder heel uur een lichtshow op Freemont Street is. Die wilde we nog wel even zien, ook al waren we behoorlijk moe. Hakt er wel in zo’n vakantie.

We waren mooi op tijd terug en hebben de lichtshow gezien.



Terug naar ons hotel en al snel sliep iedereen. Weer een mooi vakantiedag achter de rug.