donderdag 25 augustus 2016

25 Augustus Fiery Furnace - Arches NP

Dag 14

Op tijd opgestaan, ontbeten met het lekkere brood van Sam en onze tas ingepakt met genoeg water voor de hike. Om 9 uur moeten we in Arches National park zijn voor de Fiery Furnace tour. Rond 8:45 waren we dan ook netjes op het verzamelpunt. Helaas hing er net een wolk met onweer boven het gebied waar wij zouden gaan lopen. De Ranger, Christian, die ons zou begeleiden zei dat we een half uurtje moesten wachten zodat de onweer weg kon trekken.



Uiteindelijk rond 9:20 uur vertrokken. Ik kan nu zeggen wat een leuke hike. Ook zeker voor wat oudere kinderen. De Ranger vertelt veel over de omgeving en de planten die er groeien. Ondertussen kom je op plekken waar je anders niet zou komen. In dit gebied heb je een Permit nodig.


Het was soms klimmen en klauteren maar nergens echt moeilijk. Het tempo ligt ook niet zo hoog omdat je met een man of 20 bent en iedereen moet het bij kunnen houden.


Om elke hoek vindt je wel een juweeltje.

Ik denk dat de tocht wel zo'n 3 uur of iets langer in beslag heeft genomen maar het was zekere de moeite waard. Ik zou hem zo weer willen doen. Wanneer je deze hike met een Ranger wil bijwonen, op tijd reserveren, dit kan gewoon via de internet site van Arches National Park. Ik zeg doen wanneer je naar Arches gaat.

Het was al weer warm geworden en een lange hike naar bijvoorbeeld Delicate Arch zagen we op dit moment niet zitten. Middag op de dag wanneer het op zijn warmst is, je kan dit beter tegen zonsondergang doen. Wel hebben we Delicate Arche gezien vanaf het upper viewpoint. Je kan Utah niet verlaten als je deze arch niet hebt gezien. Het is immers de arch die op de nummerplaten van Utah staat.



Daarna nog een aantal Arches gezien in de Windows Section en natuurlijk mag Balanced Rock niet ontbreken.





Die avond nog lekker gegeten in een cafe/bar. Ze hadden daar heel veel tv's met verschillende sportkanalen. Eigenlijk niet gezellig, je zit steeds naar een tv te kijken. Het eten was wel lekker.

Morgen hebben we voor een dag een Jeep gehuurd en gaan we de dirt roads onveilig maken